Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Tratamentul ridurilor dintre sprancene - zona glabelei

Ridurile dintre sprancene sunt cele mai frecvente riduri si pot aparea atat la femei, cat si la barbati. Ele pot fi foarte suparatoare deoarece transmit celor din jurul nostru un sentiment de suparare si tristete. Chiar si atunci cand suntem bucurosi, destinsi, calmi, mimica noastra va transmite celor din jurul nostru un mesaj total gresit. Cu alte cuvinte, ea nu mai este in acord cu sentimentele si trairile noastre. 

 

Care sunt procedurile prin care putem elimina ridurile din zona glabelara

 

In prezent, avem la dispozitie o multitudine de tratamente pentru aceste riduri.

 

♦ Tratamentul cu botox este cel mai frecvent si apreciat in estetica faciala. Toxina botulinica este folosita de peste 30 de ani pentru tratamentul ridurilor dintre sprancene, ea actionand prin relaxarea musculaturii din zona glabelara. Muschii se alungesc prin relaxare si intind pielea de deasupra lor. Astfel, ridurile se intind, se netezesc si dispar in cateva zile de la injectare. Efectul dureaza aproximativ 3-6 luni.


♦ Acidul hialuronic este o alta modalitate de tratament, mai ales in combinatie cu toxina botulinica. Daca ridul este de mult timp, este permanent si adanc, atunci este nevoie de o umplere a lui prin acid hialuronic. Efectul este imediat si de durata, prelungind efectul toxinei botulinice cu pana la 1-1,2 ani.


♦ Firele de colagen de tip PDO sunt din ce in ce mai folosite deoarece ele pot inlocui toxina botulinica pentru o perioada de 1-1,5 ani, producand relaxare musculara, intinderea zonei si umplerea naturala a ridului cu colagen propriu. Efectul se poate mentine pana la 1,5 ani.


♦ Firele tip ATPOS avand in compozitie acid polilactic si policaprolactona au efectul cel mai de durata. Firele prin resorbtia lor, produc o rejuvenare si o puternica sinteza de colagen local. Acest efect combinat cu efectul mecanic de umplere a zonei glabelare si de relaxare a musculaturii fac ca ridurile sa dispara in 1-2 luni. Efectul de data aceasta este mult prelungit, el fiind mentinut pana la 2-3 ani.


Concluzia este ca putem scapa foarte usor si repede de aceste riduri neplacute, redand fetei noastre aspectul luminos si senin, in concordanta cu trairile si sentimentele noastre.

Publicat la: 25/07/2021

Ultimele articole