Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Tratamentul de regenerare cu microace Dermapen

Tratamentul cu acest dispozitiv vizeaza stimularea regenerarii dermului prin producerea de colagen si elastina ca urmare a microtraumatismelor produse de acele dispozitivului.

Acest tratament are indicatii foarte clare in tratarea liniilor si ridurilor fine din jurul ochilor sau de pe fata, micsorarea porilor dilatati, reducerea si atenuarea cicatricilor post traumatice, post acneice sau post varicela, tonifierea dermului si hidratarea lui.

 

Dermapen este un dispozitiv cu ace detasabile, sterile, de unica folosinta care penetreaza pielea cu o viteza si o adancime reglabile in functie de afectiunea tratata si de calitatea dermului.

 

Procedura in sine dureaza 45-60 de minute avand urmatorii pasi:

1.    Dezinfectarea dermului cu clorhexidina urmata apoi de
2.    Aplicarea cremei anestezice si lasarea ei sa actioneze aproximativ 20 de minute.
3.    Stergerea cremei enestezice si dezinfectarea dermului.
4.    Aplicarea unor seruri speciale care au rolul de hrani dermul, dar si de a face alunecarea dispozitivului mai usoara.
5.    Aplicarea Dermapenului pe toata suprafata dermului, prin miscari circulare sau longitudinale cu insistarea pe anumite zone unde regenerarea trebuie stimulata mai profund, exemplu cicatrici post traumatice, post acneice, post varicela.
6.    Incheierea sedintei cu aplicarea din nou a serului plus crema cu factor de protectie +50.

 

Vindecarea dermului se va produce in urmatoarele 24-72 de ore, eritemul se reduce treptat, pielea se poate descuama usor. Dupa etapa de vindecare urmeaza etapa de regenerare a dermului in care productia de colagen si elastina creste, iar efectele incep sa se vada la nivelul zonei tratate. Astfel dupa 1 saptamana -10 zile, dermul incepe sa fie hidratat, ridicat, tonic, porii vizibil mai micsorati, ridurile fine si cicatricile post acneice sau post traumatice vizibil atenuate.

 

Pentru un rezultat de durata se recomanda un numar de sedinte intre 3-5 la interval de 2-3 saptamani.

 

Costul tratamentului variaza intre 100-150 de euro/sedinta.

Publicat la: 20/04/2016

Ultimele articole