Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Tratamente de rejuvenare pentru un corp perfect!

Este o certitudine faptul ca putem sa aratam cu 10 ani mai tinere, datorita tratamentelor revolutionare aparute in domeniul medicinii estetice. Acidul hialuronic, toxina botulinica, peelingurile chimice, tratamentele cu laser, firele de colagen.... au facut posibil acest lucru. Dar ce facem cu tegumentul corpului nostru? Ce putem face ca pielea corpului sa arate la fel de tanara, hidratata si elastica, la fel ca pielea fetei? Cum putem sa imbunatatim pielea de la nivelul decolteului, mainilor, bratelor, coapselor? Acestea sunt intrebari ce ne-au fost adresate de-a lungul timpului, astfel ca, va prezentam cateva metode de tratament folosite in cabinetul nostru pentru a intineri si revitaliza tegumentul de la nivelul bratelor, coapselor, decolteului si abdomenului.


♦ Tratamentul cu fire de colagen din PDO si PLLA

Aceste fire sunt folosite deja de ani de zile cu rezultate remarcabile pentru tegumentul fetei si gatului. Prin resobtia lenta de la nivelul tegumentului se obtine un nou colagen si o piele mult hidratata si intinerita si in alte zone ale corpului.


♦ Tratamentul de hidratare cu acid hialuronic Profilo

Are rolul de a hidrata, umple si stimula productia de colagen propriu. Efectul obtinut este remarcat imediat dupa tratament, dar cel mai vizibil este la doar cateva zile de la realizarea procedurii.


 ♦ Tratamentul cu celule STEM extrase din tesutul gras propriu

Acesta este un tratament revolutionar prin care se obtin celule regenerative proprii din grasimea de la nivelul abdomenului sau coapselor. Se recolteaza o cantitate mica de grasime si printr-un procedeu mecanic si chimic se separa si se concentreaza celulele stem proprii. Celulele obtinute astfel sunt apoi reintroduse in tesutul dermic si subdermic producand o intinerire si o regenerare remarcabile.


♦ Mezoterapia cu vitamine, aminoacizi si acid hialuronic

Aceste tratamente sunt deja cunoscute de ani de zile si au un efect in special de hidratare si luminozitate la nivelul pielii tratate.


♦ Tratamente cu radiofrecventa

Cu ajutorul caldurii emise de aparat si transmise la nivelul dermului, se produce o stimulare de colagen si elastina, pielea devenind hidratata, ferma si elastica.


♦ Terapia PRP

Si acest tratament este deja cunoscut de ani de zile, fiind folosit si promovat de multe vedete, dar din pacate a fost mai putin folosit la nivelul pielii corpului. Rezultatele sunt remarcabile daca tratamentul este realizat combinat cu firele de colagen sau cu terapia cu celule STEM.


♦ Laserul EUFOTON/ ATON prin procedura numita ENDOLIFT este o alternativa viabila pentru intinerirea pielii corpului, mai ales daca se doreste si o topire a tesutului gras subcutanat.


♦ Tratamentul cu enzimele din PB SERUM

Reprezinta o alta metoda de tratament sigura si eficienta, mai ales daca tegumentul este lax si subtiat. Dupa doar o saptamana de la injectare, pielea devine vizilbil intinerita, mai ferma si mai elastica.Pentru un efect puternic si de lunga durata, recomandam combinarea in aceeasi sedinta de tratament a mai multor proceduri. In felul acesta tegumentul este stimulat sa produca mai mult colagen, elatina devenind rapid intinerit, elastic ferm si hidratat.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont pentru a mentine pielea intinerita este ca trebuie sa folosim si acasa tratamente de intretinere cosmetice cu scrub, hidroxoacizi, emolienti eficienti.

Publicat la: 24/08/2020

Ultimele articole