Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Cum tratam mainile imbatranite?

Mainile sunt la fel de importante precum fata noastra si spun la fel de mult despre noi ca si chipul si ochii nostrii. De aceea noi femeile trebuie sa avem grija de ele asa cum avem de pielea si fata noastra.

 

Ce se intampla cu varsta in cazul mainilor?

Mainile imbatranesc mai mult decat fata  deoarece ele sunt mult mai mult expuse factorilor de mediu precum soarele, vantul, frigul, apa, detergentii si substante chimice. Toti acest factori fac ca manile noastre sa se deshidrateze, sa piarda volum si sa se pigmenteze. Mainile vor avea un aspect osos, cu vene in relief, piele subtire, deshidratata si ridata, pete pigmentare brune sau maronii.

 

Cum tratam mainile imbatranite?

Exista la ora actuala o paleta foarte mare de proceduri care se adreseaza fiecarei probleme in parte, astfel incat mainile sa capele volum si venele sa se estompeze iar pielea sa devina din nou hidratata, elastica si ferma, fara pete colorate.

1. Tratamentul cu fillerul RADIESSE este destinat in special pentru maini lipsite de volum, osoase, cu vene in relief. Acest filler are proprietarea de a umple si reface tesutul subcutanat intr-un mod foarte natural, imediat si de durata. El contine o substanta numita hidroxylapatita care are rolul de a stimula colagenul in zona de tratament ceea ce inseamna ca efectul fillerului este de durata si natural totodata.

2. Tratamentul de umplere cu ACID HIALURONIC, este destinat atat refacerii volumului mainilor cat si hidratarii dermului. Acidul hialuronic este cunoscut pentru efectul sau de umplere cat si pentru efectul de hidratare. Rezultatul se vede atat imediat cat si pe termen lung.

3. Mesoterapie cu vitamine si/sau aminoacizi tip Yalupro sau Sunekos. Se stie efectul de rejuvenare dat de vitamine si aminoacizi. Aceste substante sunt absolut necesare pentru a avea o stimulare ce colagen in piele si pentru un efect de intinerire. Pielea va deveni imediat si in cateva zile mai plina, mai hidratata, cu riduri estompate sau chiar disparute.

4. Peeling chimic. La fel ca in cazul procedurii de rejuvenare faciala se folosesc substante chimice aplicate pe piele cu scopul de a indeparta straturile superficiale, imbatranite. Se trateaza petele pigmentate, uniformizandu-se tonurile de culoare si se imbunatateste textura pielii.

5. Laserul resurfacing Eufoton / Aton foloseste lumica ca si sursa de regenerare. Lumina va crea in derm niste coloane de stimulare fortand pilelea sa se regenereze. Se imbunatateste semnificativ textura pielii, facand-o mai ferma, se uniformizeaza tonurile de culoare si se inlatura petele pigmentate.

 

Pentru un tratament corect al mainilor trebuie combinate terapiile de mai sus, astfel incat sa se obtina atat efectul de umplere / voluminare cu disparitia / atenuarea venelor si oaselor cat si un tratament de stimulare / hidratate al dermului.

 

Mainile sunt unele dintre primele locuri unde se instaleaza primele semne ale imbatranirii. Chiar daca ai luat masurile adecvate pentru a-ti proteja fata si gatul tinere si le-ai protejat de soare, mainile ridate si cu vene proeminente te pot arata mai in varsta decat esti. Exista mai multe tehnici de rejuvenare a mainilor care imbunatatesc calitatea si textura pielii in vreme ce diminueaza ridurile si venele vizibile.

 

Esti un bun candidat pentru rejuvenarea mainilor?

- daca mainile tale au vene si tendoane proeminente ca urmare a pierderii in volum;
- mainile tale sunt subtiri si cutate;
- daca ai pete de imbatranire pe maini;
- daca mainile tale ar arata mai bine daca tonul pielii ar fi imbunatatit;
- daca, pentru rezultate optime, esti deschisa sa repeti procedura;
- daca stii ca mainile umflate si cu hematoame de dupa tratament iti pot limita activitatea;
- daca stii ca diabetul, expunerea la soare si fumatul vor face ca rezultatul procedurii sa fie mai putin dramatic si sa dureze mai putin timp.

 

Ce trebuie sa stii despre rejuvenarea mainilor?

Majoritatea procedurilor de rejuvenare a mainilor sunt minim-invazive. Doar in cazul pielii flasce, chirurgul va recomanda inlaturarea chirurgicala a acesteia.

Volumul poate fi reinstalat la nivelul mainilor pentru a trata proeminenta oaselor, a tendoanelor sau a venelor prin:

- Substantele de umplere (acidul hialuronic sau polilactic)

- solutia este injectata in mai multe puncte ale mainii;
- se injecteaza in straturi pe mai multe niveluri pentru a da o forma noua si a augmeta aspectul mainilor.

- Peelingul chimic superficial

- se aplica o solutie chimica pe maini cu ajutorul unui burete, a unei perii sau a unei dischete;
- chirurgul decide cat de mult trebuie lasata substanta sa actioneze prin observarea atenta a schimbarilor care se produc la nivelul pielii;
- in cazul anumitor tipuri de peeling chimic, solutia poate fi neutralizata dupa ce a trecut o anumita perioada de timp;
- nu este necesara acoperirea cu pomezi hidratante dupa interventie iar perioada de recuperare este mica.

Publicat la: 07/03/2018

Ultimele articole