Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Simona Nae isi regenereaza tenul cu Dermapen

Dr. Daniela Catanas: “Pielea se regenereaza ajutata de Dermapen”

Dermul va fi intotdeauna un atu al frumuseti tale. Tratamentul de regenerare cu microace Dermapen este o noua terapie in domeniul esteticii medicale. Cu ajutorul unui dispozitiv se stimuleaza regenerearea dermului prin producerea de colagen si elastina ca urmare a microtraumatismelor produse de ace.

 

Daniela Catanas, medic specializat in dermatologie, dermatoscopie si estetica (www.drcatanas.ro) foloseste cu succes aceasta terapie in cabinetul sau din str. Putul lui Zamfir nr 37  (tel: 0729.974.824). “Acest tratament are indicatii foarte clare in tratarea liniilor si ridurilor fine din jurul ochilor sau de pe fata, micsorarea porilor dilatati, reducerea si atenuarea cicatricilor post traumatice, post acneice sau post varicela, tonifierea dermului si hidratarea lui. Dermapen este un dispozitiv cu ace detasabile, sterile, de unica folosinta care penetreaza pielea cu o viteza si o adancime reglabile in functie de afectiunea tratata si de calitatea dermului. Cu ajutorul acestui tratament se permite absorbirea eficienta, la nivelul profund al dermului, a serurilor pe baza de acid hialuronic, vitamina C sau alte substante active. Absorbirea la nivelul profund al dermului favorizeaza producerea de colagen nou. Procedura in sine dureaza intre 45 si 60 de minute in functie de nevoile tenului. Se incepe prin dezinfectarea dermului cu clorhexidina urmata apoi de aplicarea cremei anestezice si lasarea ei sa actioneze aproximativ 20 de minute. Dupa stergerea cremei si dezinfectarea dermului se aplica seruri speciale ce au rol de a hrani dermul, dar si de a face alunecarea mai usoara a dispozitivului. Aplicarea dermapenului pe toata suprafata dermului are loc prin miscari circulare sau longitudinale cu insistarea pe anumite zone unde regenerarea trebuie stimulata mai profund, exemplu cicatrici post traumatice, post acneice, post varicela. Sedinta se incheie prin aplicarea din nou a serului plus a unei crème cu factor de protectie +50”, a explicat dr. Daniela Catanas.

 

Efectele terapiei cu dermapen se vad rapid, insa sunt recomandate 3-5 sedinte la interval de 2-3 saptamani. „Vindecarea dermului se va produce in urmatoarele 24-72 de ore, eritemul se reduce treptat, pielea se poate descuama usor. Dupa etapa de vindecare urmeaza etapa de regenerare a dermului in care productia de colagen si elastina creste, iar efectele incep sa se vada la nivelul zonei tratate. Astfel dupa o saptamana, dermul incepe sa fie hidratat, ridicat, tonic, porii vizibil mai micsorati, ridurile fine si cicatricile post acneice sau post traumatice vizibil atenuate. Pentru un rezultat de durata se recomanda un numar de sedinte intre 3-5 la interval de 2-3 saptamani. Un mare avantaj al Dermapen-ului este ca poate fi folosit la nivel facial si in zone sensibile precum ochii, conturul nasului sau al buzelor”, ne-a mai spus dr. Daniela Catanas.

Ultimele articole aparute in presa