Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

DR. Daniela Catanas: Metode eficiente pentru a trata fruntea imbatranita

Cu timpul, fruntea poate suferi acelasi proces de imbatranire ca si restul corpului, uneori chiar mai pronuntat decat restul fetei. Medicul dermatolog Daniela Catanas ne ofera solutii pentru a trata fruntea imbatranita,

 

Trebuie stiut ca procesul de imbatranire survine nu numai la nivelul pielii, ci afecteaza osul, tesutul subcutanat, muschii si ligamentele. Noi observam doar unul sau mai multe aspecte printre care: aparitia ridurilor de la nivelul glabelei/ intre sprancene; aparitia ridurilor verticale care au tendinta sa devina permanente;  coborarea sprancenelor si a pleoapelor superioare cu modificarea formei ochilor; pierderea convexitatii la nivelul fruntii cu aparitia unor goluri deasupra spraacenelor; adancirea golurilor de la nivelul tamplelor.

Daca vrem sa avem un aspect intinerit, atunci cu siguranta trebuie sa refacem aceasta zona, tratand cauzele aparitiei imbatranirii, respectiv resorbtia osoasa si lipsa de volum, lipsa de colagen de la nivelul tesutului cutanat si subcutan si contractiile musculare prea puternice ale muschilor in special din zona glabelara.

 

1.     Pierderea osoasa de la nivelul tamplelor se repara fie cu ajutorul fillerelor pe baza de acid hialuronic, fie cu Sculptra, Ellanse sau Radiesse. Toate aceste substante au efect de umplere si de volumizare, in plus Sculptra, Ellanse si Radiesse stimuleaza colagenul propriu si efectul poate fi unul de lunga durata.

2.     Ridurile dinamice de la nivelul glabelei se trateaza in functie de adancimea lor, fie cu toxina botulinica  fie sau/si cu acid hialuronic. Pentru cine nu tolereaza aceste terapii se poate face un tratament cu fire resorbabile PDO. Acestea vor avea un efect de umplere, dar si de relaxare, netezind ridurile

3.     Ridurile orizontale de la nivelul fruntii se trateaza cu acid hialuronic sau/ si toxina botulinica. Acidul hialuronic va avea un efect de umplere si de refacere a zonei in mod natural, iar ridurile de expresie vor fi mult diminuate.

4.     Pentru stimularea colagenului si armarea tesuturilor se poate face tratament cu fire resorabile PDO. In felul acesta, laxitatea tegumentara se va reduce la fel ca si mobilitatea exagerata.

5.     Ridicarea sprancenelor si a pleoapelor se poate face cu ajutorul firelor de ridicare tip Aptos sau Silhouette Soft. Acestea sunt indicate pentru a repozitiona sprancenele si a le da forma arcuita in mod natural.

6.     Hidratarea si rejuvenarea pielii de la nivelul fruntii se realizeaza cu acid hialuronic de hidratare tip Restylane - Vital, Juvederm -Volite, Teosyal- Redensity pentru a reface textura imbatranita a pielii, a reda elasticitatea, hidratarea, diminuarea punctele negre.

 

Etapele de tratament se vor discuta in prealabil la o consultatie si in functie de problemele intalnite se va realiza un plan de tratament personalizat si etapizat.

Ultimele articole aparute in presa