Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Tratamentul grasimii localizate prin lipoliza chimica

Ce este tratamentul prin lipoliza chimica?

LIPOLIZA CHIMICA este un tratament minim invaziv prin se diminueaza tesutul graslocalizat dintr-o anumita zona prin injectarea de substante chimice direct in tesutul tinta.

 Ea foloseste anumite solutii injectabile, bine definite precum fosfatidilcolina, L- carnitina deoxicolat, solutii care sunt folosite de multi ani in prevenirea emboliei grasoase sau a dislipidemiilor.

Tratamentul prin LIPOLIZA CHIMICA este de asemenea o metoda ideala de tratament dupa liposuctie, pentru a elimina orice grasime ramasa si pentru a netezi eventualele umflaturi sau depresiuni restatante.

Celulita superficiala a coapselor si a feselor poate fi tratata cu succes folosind LIPOLIZA CHIMICA deoarece pe linga dizolvarea grasimii superficale se obtine si o regenerare a dermului adiacent, pielea devenind mai elastica, mai ferma si mai hidratata.


Care sunt indicatiile tratamentului prin lipoliza?

  • grasime localizata sub forma de lipoame multiple;
  • grasime localizata din regiunea abdominala si partile laterale ale corpului;
  • grasime localizata barbie / gusa;
  • coapsele partea interna si posterioara;
  • fesele si soldurile;
  • zona genunchilor;
  • celulita superficiala a coapselor si feselor.

Cum se efectueaza tratamentul?

LIPOLIZA CHIMICA consta in injectarea cu ajutorul unor ace foarte subtiri a amestecului ce contine L carnitina, deoxicolat, fosfatidilcolina in stratul de grasime subdermic. Injectiile se fac la o distanta de 1,5-2 cm astfel incat sa se acopere toata suprafata de tratat.

Numarul de sedinte se stabileste la prima consultatie in functie de tipul de grasime localizata si de zona de tratat, astfel incat numarul poate varia intre 4-12.

Intervalul intre sedinte de asemenea poate varia de la 7 la 14 zile functie de raspunsul pacientului si de evaluarea clinica.

Imediat dupa tratament pot aparea roseata, caldura locala si o usoara tumefiere, semne care vor disparea in 2-3 zile.

Se recomanda masajul zonei imediat dupa tratament si in urmatoarele 3-7 zile.

Rezultatele se vad de la o sedinta la alta, prin diminuarea circumferintei zonei respective, prin diminuarea stratului grasos, prin inmuierea stratului adipos.

Este recomandat ca pe parcursul tratamentului pacientul sa se hidrateze foarte bine, sa nu consume mancaruri grase si sa creasca nivelul de sport. In felul acesta arderile grasimilor care sunt mobilizate din zona tratata sunt metabolizate de ficat mai usor.