Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Terapia Tricell PRP (cu plasma autologa), o noua terapie de regenerare mult superioara terapiei simple PRP

Terapia PRP - cu plasma autologa - este deja foarte cunoscuta ca si terapie de regenerare in multe specialitati ale medicinii si esteticii. Este folosita deja de peste 10 ani in stomatologie, implantologie, ortopedie, dermatologie, chirurgie plastica si chirurgie generala. Efectele sunt benefice pentru cicatrizarea plagilor, grabirea vindecarilor si regenerarea/ameliorarea afectiunilor cronice, rejuvenare.

 

Este bine de stiut ca exista mai multe tipuri de terapii PRP si ca nu toate sunt la fel. Pricipiul de baza in orice terapie PRP consta in extragerea sangelui pacientului, centrifugarea lui pentru a selecta factorii de crestere si regenerare din ser si plachete sangvine si reinjectarea serului obtinut la nivelul tesutului ce se vrea regenerat. Toate tipurile de PRP respecta acest principu cu diferenta ca unele dintre ele concentreaza factorii de crestere necesari regenerarii mult mai mult decat altele.

Sistemul TRICELL este unul dintre cele mai performante sisteme de PRP deoarece concentrarea factorilor de crestere obtinuta este de 20-30 ori mai mare!

Cum este posibil? Este posibil prin faptul ca cantitatea de sange colectata este de 30 ml comparativ cu 8-9 ml, iar centrifugarea sangelui se efectueza de 2 ori. Astfel din 30 de ml de sange se obtin maxim 4 ml de ser super concentrat si bogat in factorii de regenerare si crestere comparativ cu 5-6 ml de ser diluat si sarac in factori de crestere din sistemele obisnuite.

 

Rezultatele se vad incredibil de repede si sunt de duarata. Terapiile se pot face la distanta de 2-3 saptamani fara riscul de a pierde din efectul scontat.

Indicatiile terapiei TRICELL PRP sunt urmatoarele:

  • Medicina sportiva:  injectari la nivelul genunchiului, tendonului lui Ahile, fascie plantara, etc.;
  • Osteoartite acute si cronice, injectari intraarticulare genunchi, glezne, umar;
  • Ortopedie si traumatologie: artroplastii, defecte osoase, grefa osoasa, injectari intraarticulare, in fracturi;
  • Arsuri de piele si grefe de piele;
  • Oftalmologie, leziuni corneene, maculare, ulceratii corneene;
  • REJUVENARE DERMULUI prin inducerea de colagen, elastina creste elasticitatea pielii si se refac structurile pielii;
  • CRESTEREA/ REFACEREA PARULUI, rezultate vizibile dupa prima injectare la 64% din pacienti;
  • MENTINEREA TINERETII prin efectul de regenerare la nivelul TUTUROR STRUCTURILOR FETEI, injectare la nivelul cearcanelor, buzelor, barbiei, pometilor, fruntii, gatului, mainilor. In plus se poate combina cu alte terapii de regenerare precum laser, mesoterapie, acid hialuronic, microace Dermapen.