Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

La ce varsta se pot incepe tratamentele estetice?

Acum se stie foarte clar ca imbatranim incepind cu varsta de 25 de ani!

Da, 25 de ani este varsta noastra de apogeu. Colagenul atinge nivelul maxim ca structura si cantitate, statusul nostru hormonal este de asemenea la cote maxime.

Din pacate toate studiile din ultimii 3-5 ani au aratat clar cum colagenul nostru incepe sa scada dupa varsta de 25 de ani, la fel cu deteriorarea tegumentului si a celorlalte structuri cu mult colagen din corpul nostru, articulatii, oase, fanere.

Lucru acesta nu trebuie sa ne demotiveze, ci din contra sa ne constientizeze asupra inceperii cat mai devreme a procedeelor estetice astfel incat sa mentinem tineretea si supletea tesuturilor cat mai mult timp.  Ceea ce este imbucurator, este faptul ca toate persoanele care au facut mici interventii estetice neagresive, nechirurgicale de-a lungul timpului au reusit sa atinga o intinerire a tesuturilor cu 5-10 pina la 15 ani fata de varsta lor biologica!

Secretul? Constanta in tratamente si incepul relativ devreme.

 

CE PUTEM FACE LA 25-30 DE ANI?

Scopul tuturor procedeelor cosmetice la aceasta varsta este mentinerea hidratarii si lupta impotriva radicaliilor liberi. Respectiv sunt indicate tratamente de curatare, hidratare, masti cu acid hialuronic si vitamina C, seruri pentru acasa cu emolienti si antioxidanti.

Antioxidantii vor ajuta mult in eliminarea radicalilor liberi si in prevenirea distrugerii colagenului de catre acestia. In plus este de evitat expunerea la soare si la solar in mod prelungit si in exces, deoarece UV distrug ADN-ul celular al pielii si pielea va imbatrani foarte repede.

 

CE PUTEM FACE LA 30-35 ANI?

Deja la aceasta varsta avem mai putin colagen cu 10-20% fata de varsta de 25ani.

Deci trebuie ceva mai mult facut decat tratamente cosmetice si creme de intretinere.

Putem incepe cu o combinatie de mesoterapie cu vitamine, acid hialuronic si aminoacizi, impreuna cu terapia Vampir PRP. Indeal ar fi sa facem 3 sedinte / an. Se mai pot adauga peeling-urile chimice care pot reface stratul cornos afectat, depigmentaza, refac strucurile dermice si stimuleaza colagenul. Toate acestea pot fi combinate cu terapiile microneedling de tip Dermapen, care produc o si mai mare stimulare de colagen.

 

CE PUTEM FACE LA 35-40 ANI?

Daca nu avem probleme de laxitate tegumentara atunci toate terapiile de mai sus sunt inca foarte eficiente, la care se mai pot adauga terapiile laser de tip Resurfacing, Fototerapiile, IPL, sau chiar fire PDO / PCL de colagen, pentru a stimula si mentine si mai mult nivelul optim de colagen in piele.

Daca incepem sa avem probleme cu laxitatea tegumentara, inseamna ca avem deja o pierdere de volum la nivelul fetei sau tegumentul este afectat.

Terapiile devin un pic mai complexe, in sensul ca trebuie sa apelam la lasere mai puternice de tip CO2, sau fire de ridicare si de colagen, fillere pentru a reface volumul pierdut al fetei.

 

CE PUTEM FACE LA 40-50 ANI?

In aceasta etapa nivelul nostru de estrogen este mai scazut si in consecinta si tegumentul nostru reactioneaza prin subtiere, pierdere de colagen si elastina.

Toate terapiile trebuie sa aiba in vederea refacerea structurii dermice si refacerea volumului pierdut al fetei.

Acid hialuronic, Hidroxilapatita, BIONUTRILIFT, Polilactic acid sunt cateva metode de a reface conturul fetei, combinat cu Fire de ridicare si stimulare de colagen, tip PDO, PCL, PLA.

Daca nu se apeleaza la fire, atunci se poate interveni prin lasere Endolift, HIFU, CO2.

 

CE PUTEM FACE LA  50-60 ANI?

De obicei se incepe cu aceleasi proceduri ca la 40-50 de ani,  mai ales daca menopauza a intervenit dupa varsta de 50 de ani. Toate interventiile de mai sus sunt indicate si au raspuns foarte bun.

Daca exista o pierdere f mare de volum si o laxitate tegumentara asociata, se indica interventie chirurgicala.

Daca nu se vrea interventie chirugicala, se poate apela la umplere cu grasime proprie combinata cu RIGENERA, terapia cu celule stem si micrografting.

 

DUPA 60?

Da exista  tratamente estetice si dupa 60 de ani, practic putem face absolut toate procedeele indicate la 50-60 de ani, exceptand terapia Vampir PRP unde raspunsul va fi minim, deoarece numarul factorilor de crestere din sange este foarte mic.

Publicat la: 02/06/2019

Ultimele articole