Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Terapia PRP, recomandata pentru intinerirea pielii si reducerea ridurilor

Lupta cu ridurile este principalul obiect de studiu al dermatologilor din lumea intreaga, iar armele aduse in aceasta lupta apriga dusa de femeile trecute de 30 de ani se modernizeaza pe an ce trece. Aspectul tanar al pielii presupune o ingrijire adecvata intinsa pe durata anilor si nu o perioada fixa care sa-si permita pauze. Alimentatia, miscarea, hidratarea, odihna, cosmeticele de buna calitate, tratamentele indicate de dermatolog, toate sunt "ingredientele" care conduc spre o piele frumoasa, lipsita de riduri, cicatrici sau acnee.

 

"Terapia PRP prespune extragerea plasmei din sange, cu ajutorul unui aparat special si este recomandata pentru tratarea acneei, cicatricilor, alopeciei, fiind de asemenea foarte eficienta pentru intinerirea pielii si reducerea ridurilor. Plasma extrasa din propriul sange este injectata in derm, cu sau fara anestezie locala, procedeul fiind nedureros. Dupa aceste injectari, are loc stimularea sintezei de colagen si elastina, iar imbunatatirea texturii si tonusului pielii este vizibila in aproximativ trei saptamani”, explica medicul dermatolog Daniela Catanas.

 

Terapia PRP presupune recoltarea de la pacient a unei cantitati de sange intr-un recipient special pentru acest tratament. Proba este supusa unui proces complex de centrifugare cu aparatul TriCell, ceea ce asigura separarea plasmei si a trombocitelor de restul elementelor de sange. Substanta obtinuta este injectata in derm pentru obtinerea unei rejuvenari faciale, reducerea pierderii de volum a fetei, tratamentul liniilor fine sau mai profunde si imbunatatirea texturii pielii.

 

Terapia necesita aproximativ 3 tratamente repetate la un interval de 2-3 saptamani, efectul acestora fiind vizbil timp de un an de zile. Pentru intretinere este necesar un tratament pe an.

Pentru efecte cat mai spectaculoase se recomanda combinarea terapiei PRP cu alte proceduri minim invazive cum ar fi: liftingul cu fire PDO, mezoterapie, injectari cu toxina botulinica sau acid hialuronic sau terapia cu laser.

Ultimele articole aparute in presa