Dr. Daniela Catanas | Clinica dermatologie, estetica faciala

Afla cum iti poti ingriji tenul acneic, lipsit de luminozitate si cel cu riduri

Ingrijirea corecta a tenului este foarte importanta si tocmai de aceea este recomandata vizita la medicul dermatolog inainte de alege produsele de ingrijire. Specialistul evalueaza tenul si nevoile lui si apoi va recomanda cremele potrivite.

 

Medicul dermatolog, Daniela Catanas ofera cateva solutii pentru cele mai intalnite probleme. “Preferate sunt produsele dermatocosmetice care contin ingrediente speciale. De exemplu, unui ten acneic i se recomanda: ser cu vitamina B5, ser retinol 1% si o spuma de curatare cu acid glycolic. Aceasta combinatie este ideala pentru a trata tenul acneic. De ce? Deoarece serurile de mai sus combat si regleaza dezechilibrele din piele. Spalarea zilnica cu cleanserul cu acid glicolic determina exfolierea celulelor moarte si accelereaza reinnoirea celulara. In plus, acidul glicolic faciliteaza patrunderea mai in profunzime a serului cu retinol. Serul cu retinol la randul lui exfolieaza celulele moarte si subtieaza stratul epidermic, regleaza secretia de sebum si determina o puternica reinnoire celulara. Vitamina B5 aplicata dimineata are efect de linistire a inflamatiei cutanate, hidrateaza si catifeleaza pielea, vindeca leziunile existente”, a declarat dr. Daniela Catanas.

 

Un alt ten ce are nevoie de o ingrijire speciala este cel lipsit de luminozitate pentru care se recomanda din aceeasi gama de produse dermatocosmetice – Reform – spuma de curatare cu acid glycolic si ser hyal vitamina C+E. "Tenul tern, lipsit de luminoziate, se lupta cu radicalii liberi aflati in exces.

Din acest motiv trebuie sa-i dam tenului antioxidantii necesari, respectiv ser hyal vitamina C+E,  care contine acid hialuronic necesar pentru hidratare, vitamina C si vitamina E, vitamine esentiale in combaterea radicalilor liberi, in sinteza de colagen si elastina. Spalarea zilnica cu cleanserul cu acid glicolic determina exfolierea celulelor moarte si accelereaza reinnoirea celulara. In plus, acidul glicolic faciliteaza patrunderea mai in profunzime a serului hyal vitamina C+E”, explica medicul dermatolog.

 

O alta problema cu care ne confruntam adesea sunt ridurile. Produsele recomandate pentru riduri sau antiaging sunt: cleanser cu acid glicolic + ser hyal vitamina C+E + ser retinol 1%. “Serul cu retinol este un puternic regenerator celular si un puternic stimulant pentru producerea de colagen si elastina.  Se aplica seara pe fata curatata in prealabil cu cleanser acid glicolic.

 

Dimineata se aplica serul cu vitamina C 20%. Vitamina C in concentratie de 20% este un puternic antioxidant, lupta impotriva radicalilor liberi, sustine sinteza de colagen si elastina , avand efect sinergic cu retinol 1%. In acest fel tenul devine luminos, plin, textura mult imbunatatita, iar ridurile superficiale mult atenuate".

Pretul pachet complet cu produse Reform (ser cu vitamina B5, ser retinol 1% si o spuma de curatare cu acid glycolic) - 455 lei; pret pachet complet cu produse Reform ( spuma de curatare cu acid glycolic si ser hyal vitamina C+E) - 300 lei.

Ultimele articole aparute in presa